Either give me more wine or leave me alone.
Rumi

10 vinuri care trebuie să fie cunoscute absolut.

 

În ultimele două decenii, vinul a câștigat o popularitate enormă.
Château Mouton Rothschild, Pétrus sau Sassicaia ?

Va prezint mai jos 10 vinuri de renume mondial pe care daca nu le puteti accesa gustativ este bine sa le cunoastem ca si cultura genarala a vinului :

1 – Petrus: dorința încarnată de toți iubitorii de Bordeaux și adesea referința a soiului Merlot. Originar dintr-o mică enclavă de nisip bogat în fier, în inima apelatiunii numita Pomerol. Cine ar dori să aibă un Petrus în pivniță, trebuie să detina cel puțin 1000 de eur pentru o sticlă.

2 – Dom Perignon.
Dom Perignon- acest nume moștenit de călugări benedictini, care cu siguranță nu au inventat Champagne, dar au perfecționat-o, este atașat la șampanii de epocă de prestigiu produse de Moët & Chandon. O șampanie nobilă de gardă lungă, în vârstă de cel puțin șapte ani, pe depozit de drojdie.

3 – Opus One: Asocierea între Baron Philippe de Rothschild și Robert Mondavi. S-au întâlnit în 1970 în Hawaii și au avut ideea de a crea un vin din California Premium din Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot (plus un pic de Malbec și Petit Verdot). Strugurii vin din Valea Napa.

4 – Sassicaia: Numele acestui vin roșu renumit din Toscana este aproape la fel de dificil de pronunțat în mod corect ca să cumpărați o sticlă. Un Cabernet pur, intre primele 3 „roșii” foarte mari de pe planetă.

5 – vinurile Romanee Conti of DRC, așa cum sunt numite în cercurile de specialitate, nu sunt doar mai scumpe, dar, de asemenea, cele mai bune din Burgundia. Mătase pură. O sticlă de Grand Cru Romanee Conti costă aproximativ 3000 de eur.

6 – Unico, Vega Sicilia, primul vin roșu mare din regiunea Ribera del Duero, care a atras atenția în afara Spaniei și a devenit rapid un vin cult. Baza: tinto finto (tempranillo). Un vin foarte tradițional, care îmbătrânește mult timp în butoaie, uneori patru, uneori cu zece ani înainte de a fi „copt”. Peste 300 de eur o sticlă.

7 – Château Lafite Rothschild vin roșu Cabernet Sauvignon este etichetat cel mai dorit și cel mai scump vin de pe malul stâng al Bordeaux-ului. Castelul aparține fam. Rothschild ramura franceza a familiei.

8 – Krug Grande Cuvee: casa Champagne Krug, fondată în Reims în 1843, întruchipează simbolul de lux din Champagne. Grande Cuvée este cea mai simplă șampanie și costă doar 150 de eur pe sticlă. „Krug nu este o șampanie, Krug este Krug” este motto-ul casei.

9 – Tignanello, Antinori Marchesi: acest vin roșu, a apărut pentru prima dată în 1971 pe piață ca vin de masă, a fost un pionier pentru „Super toscan“ – numele dat vinurile noi revoluționare vechi. Chiar și astăzi, Tignanello (Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) este un monument.

10 – Château Mouton Rothschild: isi datoreaza faima si are o calitate excepțională si datorita artistilori care au semnat etichetelele si le reînnoiesc în fiecare an!
Rothschild Mouton, pasionati si iubitori de artă, apartin filialei din Londra a familiei de bancheri.

Lasati un comentariu