Either give me more wine or leave me alone.
Rumi

Cine sunt eu

Cine sunt eu ?

Salut! Eu sunt Ana Maria Vrinceanu, economist, consultant de vinuri ( somelier , WSET ) , life-coach  format la Scoala Noble Manhattan UK si pasionata de fotografie , fashion si frumos.

Am absolvit faculatatea de Management Marketing  in anul 2000 si mai bine de 10 ani am lucrat in domeniul financiar-contabil.

De cand ma stiu m-am simtit atrasa intr-un mod natural spre intelegerea provocarilor personale si depasirea lor, dar si a oamenilor din jurul meu.

In mod intuitiv ajutam si ajut oamenii sa realizeze imbunatatiri in vietile lor, sa isi descopere noi provocari care sa le aduca mai mult entuziasm, le ofer ghidare, incurajari, recomandari.

Astfel, m-am decis sa imi dezvolt propria activitate de life-coaching, NLP si dezvoltare personala.

Apoi, lucrand cu clienti individual in gasirea si exprimarea vocatiei si a misiunii personale, mi-am descoperit aceasta chemare : Vinul

In viata personala sunt casatorita si am un baietel care in ciuda unei nasteri dificile, 26 saptamani – 900 gr, m-a invatat ce inseamna curajul, a reusit sa sfideze legile medicinei si ma bucur de progresele lui zilnic si multumesc zilnic Divinitatii pentru progresele facute.

Am multe pasiuni care imi dau o bucurie aparte : turismul viticol, vinul si descoperirea celor mai potrivite asocieri culinare, mersul cu bicicleta,  fotografia, concertele de muzica, muzica fado, spiritualitatea si misterele Universului si admiratia de frumos .

Life-coachingul m-a ajutat sa dau un nou sens vietii atunci cand am ales sa urmez sesiuni individuale cu un life-coach, sa ma ascult si sa imi dau voie sa eliberez emotii, sa imi gasesc solutii, sa imi regasesc vocea si puterea interioara in momente dificile, sa devin mai creativa si sa renunt la tipare de gandire care nu imi mai foloseau, sa ma exprim cat pot in adevar si sa devin autentica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Life coaching-ul m-a ajutat de curand sa imi redescopar si sa imi urmez o pasiune latenta si anume : sa fac un prim pas spre fascinanta lume a vinului. Am ales ( mai 2016) sa urmez un curs de somelier, curs ce mi-a adus o fericire si un entuziasm greu de stapanit ..si cum sloganul unui film din „Marile sperante ” spune ” Let you passion be your destiny” iata ca acest lucru urmez in prezent. Ma las ghidata pe un nou drum ...Drumul Vinului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din 2017 am considerat sa accesez si formarea internationala WSET- concept ce iti imbogateste cultura generala a vinului si o modalitatea profesionista de evaluarea a calitatii vinului.  Am urmat pana in prezent Nivelul 3 WSET.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motto personal

” Cum imi incep dimineata asa imi traiesc ziua, cum imi traiesc ziua asa imi traiesc viata .

Acord o mare importanta inceputului de zi folosind o afirmatie pozitiva , caut motive de recunostinta, meditez, am o alimentatie echilibrata, ma motiveaza oamenii cu energie pozitiva.

In luna decembrie 2010, dupa multe cautari si carti citite de dezvoltare personala, am luat decizia de a lucra cu un coach personal. M-am gandit ca aceasta decizie ma va transforma intr-o persoana mai constienta si ca imi va aduce viata dorita. Am urmat sa fiu client de coaching cateva luni bune pentru a-mi gasi drumul, a-mi constientiza credintele limitative, si am invatat sa imi inving fricile. Deviza mea era ”Feel the fear and do it anyway. Vroiam sa dau un alt sens vietii mele.

 Unde ma aflam la inceput de proces:

 • tocmai trecusem prin decesul mamei mele si doream sa ma reconectez cu mine si sa simt ca traiesc viata mult mai intens si cu sens;
 • firma la care lucram intrase intr-un proces de disponibilizari datorate crizei financiare si la scurt timp urma sa imi inchei lunga perioada petrecuta acolo, nestiind exact spre ce ma indrept;
 • ajunsesem sa exagerz cu amabilitatea si generozitatea, neglijandu-mi uneori propria persoana
 • alimentam conversatii in care oamenii se plingeau,  le dadeam solutii pe care oricum nu aveau de gand sa le foloseasca, doreau doar sa se planga spre disperarea si energia mea consumate;
 • ofeream suport apropiatilor care se luptau cu problemele lor si aveau nevoie de un sprijin;
 • nu stiam unde sa ma pozitionez, cum sunt eu in ochii celorlalti, cine sunt eu.

In timpul procesului de coaching cel mai frumos moment a fost acela cand mi-am descoperit valorile si nevoile, de unele nefiind constienta ca le detin, si cum am identificat ce se intampla cu mine cand nu mi le traiam.

La finalul lunilor in care am trecut prin sesiunile de coaching am reusit sa imi identific lucrurile care imi aduc cel mai mare entuziasm :

 • a lucra pentru oameni, a forma, a medita, a educa, consilia
 • a contribui si a aduce un serviciu la dezvoltarea personala si spirituala a societatii;
 • a da mai departe din informatiile si cunostintele asimilate;
 • bucuria de a trai viata prin creativitate si de conectare cu copilul interior.

Ce am integrat din procesul de coaching urmat :

 • sa nu mai am asteptari foarte mari de la ceilalti riscand sa fiu dezamagita;
 • sa nu imi mai iau rolul de martira si salvatoare si sa ma centrez pe ceea ce conteaza in viata si imi aduce bucurie;
 • sa incetez, sa recunosc si sa nu mai alimentez situatii in care oamenii vor doar sa se planga;
 • am inteles ca rolul de “ fata buna” imi va fura toata energia in viata

La inceput credeam ca ma simt bine cand aveam grija de ceilalti, dar la sesiunile de coaching vorbeam despre ce nu functioneaza in viata mea profesionala si personala. Am admis ca nu prea mai aveam timp pentru mine.

 

Multumesc super coach-ului Ioan Nicut pentru programul de Detox de relatii pe care l-am parcurs vreme de 6 luni ( octombrie 2015- martie 2016 ). Recomand din toata inima sa lucrati cu Ioan. Pentru mine a fost eliberator si ii sunt recunoscatoare lui pentru cine am reusit sa devin in prezent.

 

 

Comments are closed.