Accept what life offers you and try to drink from every cup. All wines should be tasted; some should only be sipped, but with others, drink the whole bottle.
Paulo Coelho

Puterea afirmatiilor pozitive

O afirmatie este o fraza pe care o rostesti sau pe care o gandesti. O afirmatie este o comanda data subconstientului tau.

Orice gand pe care tu il emiti si il rostesti reprezinta o afirmatie, inclusiv dialogul interior pe care il porti cu tine. Tu aplici aceste afirmatii chiar daca esti constient sau nu.

Cercetarile arata ca ceea ce alegem sa credem are un impact fizic asupra creierului. Daca ne amintim ca 70% dintre gandurile noastre sunt negative, inseamna ca ne cream cai uriase prin care gandurile negative sa zboare prin minte si sa influenteze modul in care ne comportam.

Pentru a schimba credintele limitative cele mai folositoare sunt :

Afirmatiile pozitive – acestea sunt ca niste seminte plantate in pamant. Daca solul este de slaba calitate, recolta obtinuta va fi pe masura. Daca solul este de buna calitate, ea va fi foarte bogata.

Este foarte importanat sa iti rostesti afirmatia la timpul prezent . Aceasta ar putea sa fie de forma :Eu sunt…., Eu am …..

Daca iti spui :” Nu vreau sa mai fiu sarac!”, nu putem considera acesta o afirmatie de abundenta. Este nevoie sa afirmi intotdeauna ceea ce iti doresti,  nu ceea ce nu iti doresti. Poti sa spui in acest caz ” Accept sa ma bucur de abundenta pe cai cunoscute sau necunoscute”.

Afirmatiile se aplica tuturos aspectelor din viata noastra. Astfel avem :

  • afirmatii pentru sanatate
  • afirmatii pentru activitatea profesionala
  • afirmatii pentru atragerea prosperitatii
  • afirmatii pentru iubire
  • afirmatii pentru prieteni
  • afirmatii pentru dizolvarea temerilor
  • afirmatii pentru iertare
  • afirmatii pentru dependente
  • afirmatii pentru procesul de imbatranire
  • afirmatii pentru gandire critica

Cum vom lucra cu puterea afirmatiilor pozitive ?

Vom face impreuna o lista cu problemele/provocarile curente cu care te confrunti. Daca descoperi tiparul mental din spatele unei probleme, il putem inlocui si astfel problema va disparea. Apoi vom transforma convingerile tale in afirmatii scrise, apoi urmand a le scrie si repeta cu voce tare in fata oglinzii de 25 de ori.

Aceste afirmatii se vor repeta cat mai frecvent: dimineata cand te trezesti, cand conduci masina, la serviciu si ori de cate ori simti ca apare o convingere negativa care iese la suprafata.

 

 

 

 

 

 

 


Comments are closed.